Fennoa Oy

Fennoan historia

Fennoa Oy perustettiin vuonna 2014. Ajatuksena oli tarjota suomalaisille tilitoimistoille kilpailukykyinen, riippumaton, automatisoitu ja digitaalinen taloushallinnon pilvipalvelu. Varsinainen tarina sai alkunsa kuitenkin jo aiempien taloushallinnon järjestelmien ylläpitotaakan kanssa tuskailtaessa.

Koko taloushallinnon ala oli uudistumassa ja tarjoamassa huikean määrän mahdollisuuksia. Ohjelmistotalot kuitenkin pitivät uutta pelkkänä taakkana. Aloimme miettiä, voisiko asiat oman yrityksen myötä tehdä alusta alkaen toisin. Ehkä jopa paremmin, kuin koskaan ennen oli tehty, sekä hyödyntäen täysimääräisesti alan uudistumisen tuomia mahdollisuuksia sen sijaan, että niitä pidettäisiin rasitteina.

Vuonna 2015 Fennoa oli niin sanotusti tuotantovalmis. Toimintopuutteita oli yhä lukemattomia, mutta ohjelmassa yhdistyi jo ensimmäisestä tuotantoversiosta lähtien kirjanpito, myynnit, ostot ja pankkiliikenne saumattomana kokonaisuutena.

Me tunnemme tekniikan ja sen mahdollisuudet, tilitoimistokumppanimme tuntevat toimialan ja sen haasteet. Tällä yhteistyöllä aloitimme toimintamme, ja sillä varmistamme sekä oman että asiakkaidemme menestyksen yhä tänäkin päivänä.

Avainluvut

Yli 400 tilitoimistoa
Noin 20 000 yritystä ja yhdistystä
Noin 400 000 käsiteltyä laskua kuukaudessa
Yli 11 000 laskettua palkkaa kuukaudessa

Periaatteet ja toimintatavat

Tavoitteenamme on olla paras mahdollinen kumppani, jota tilitoimisto voi toivoa. On selvää, että sen tavoitteen saavuttamiseksi meidän tulee kuunnella asiakkaittemme toiveita äärimmäisen tarkasti ja ymmärtää sekä tilitoimiston että heidän asiakkaidensa toimintaa. Tämän tavoitteen ytimessä on myös jatkuva kehittyminen: vain aktiivisella ja rohkealla muuttumisella voimme varmistaa oman ja asiakkaittemme menestymisen. Siksi haastamme niin omia kuin yleisiäkin toimintatapoja, jotta voimme tarjota aina parhainta mahdollista ohjelmistoa.

Arvot

Fennoan arvojen keskiössä ovat ammattiosaamisen arvostaminen, helppouden ja varmuuden tarjoaminen sekä rohkeus kehittyä jatkuvasti. Me uskomme siihen, että sanoille on oltava näyttöä – siksi emme lupaa mitään, mitä emme voi todistaa. Fennoan kokonaisratkaisun puolesta puhuvat niin luvut, kehittymistavat kuin asiakkaammekin.

Kolme teesiämme

Me uskomme parempaan tulevaisuuteen – myös taloushallinnon maailmassa. Parantaminen kuitenkin vaatii rohkeutta, sinnikkyyttä ja halua uudistua. Siksi olemme parempia yhdessä.

Arvosta omaa työtäsi

Kaikki ammattitaito on arvokasta, ja siihen pitää saada keskittyä. Fennoan kokonaisratkaisulla on paljon suurempi tehtävä kuin vain taloushallinnon tehokas ylläpitäminen. Se on luotu ennen kaikkea helpottamaan arkea ja tukemaan omaan ammattitaitoon keskittymistä.

Helppous ja varmuus edellä

Sen sijaan, että vain lupaisimme helppoja toimintoja, teemme jatkuvasti töitä helppouden ja sujuvuuden kehittämisen eteen. Se vaatii tiivistä yhteistyötä kumppaneidemme kanssa sekä asiakkaittemme kuuntelua – ja olemme sitoutuneet vahvasti molempiin.

Uskalla haastaa vanhat tavat

Vallitsevien tapojen ja käytäntöjen haastaminen vaatii rohkeutta, mutta yhdessä se on helpompaa. Me uskomme siihen, että jatkuva kehittyminen on parhaimpien tuloksien taustalla. Siksi rohkaisemme sekä omia tekijöitämme että asiakkaitamme vaatimaan parempaa, helpompaa ja tehokkaampaa.