Fennoan arvot

Fennoan toiminnan keskiössä ovat asiantuntijuuden arvostaminen, helppouden ja varmuuden tarjoaminen, vihreän siirtymän mahdollistaminen, sekä rohkeus kehittyä jatkuvasti ja katsoa asioita laatikon ulkopuolelta. Nojaamme kaikessa toiminnassamme arvoihimme:

Luotettava: Me uskomme siihen, että sanoille on oltava näyttöä – siksi emme lupaa mitään, mitä emme voi lunastaa.

Asiantunteva: Tiimiimme koostuu kovan luokan asiantuntijoista ja kehitämme osaamistamme ja alan ymmärrystämme koko ajan.

Moderni: Teemme tiivistä yhteistyötä viranomaisten, taloushallintoliiton ja asiakkaidemme kanssa, ja katsomme tekemisessämme kohti tulevaisuutta. Ei riitä, että vastaamme tämän päivän haasteisiin. Rakennamme joka päivä tulevaisuuden taloushallinto-ohjelmistoa.

Asiakaslähtöinen: Asiakkaamme ja heidän tarpeensa ovat syy olemassaoloomme. Emme halua piiloutua asiakkailtamme yrityksen taakse vaan kohtaamme heidät kuten ihminen kohtaa ihmisen. Näin kuulemme toisiamme paremmin ja voimme rakentaa laadukkaampaa yhteistyötä.

Vastuuta kantava: Tulevaisuuden taloushallintoa ei ole ilman tulevaisuutta. Kannamme ympäristöstämme huolta ja tuotteellamme autamme ihmisiä siirtymään paperittomaan toimistoon. Palvelimemme pyörivät vesivoimalla ja olemme täysin etäorganisaatio, mikä vähentää työmatkaliikenteen päästöjä osaltamme minimiin.

Avainluvut

Noin 600 tilitoimistoa
Yli 33 000 yritystä ja yhdistystä
Yli 700 000 käsiteltyä laskua kuukaudessa
Yli 40 000 laskettua palkkaa kuukaudessa

Fennoan tarina

Fennoa Oy perustettiin vuonna 2014. Ajatuksena oli tarjota suomalaisille tilitoimistoille riippumaton ja aidosti helppokäyttöinen taloushallinto-ohjelma, jossa työvaiheita olisi mahdollisimman paljon automatisoitu. Varsinainen tarina sai kuitenkin alkunsa jo aiempien taloushallinnon järjestelmien ylläpitotaakan kanssa tuskailtaessa.

Koko taloushallinnon ala oli uudistumassa ja tarjoamassa huikean määrän mahdollisuuksia. Ohjelmistotalot suhtautuivat uudistumiseen lähinnä taakkana ja kenties jopa uhkana. Perustajamme Mikko ja Lasse tuskastuivat tilanteeseen ja alkoivat pohtia, voisiko asiat oman yrityksen myötä tehdä alusta alkaen toisin. He halusivat hyödyntää täysimääräisesti alan uudistumisen tuomia mahdollisuuksia. Asiat eivät onneksi jääneet pohdinnan tasolle: Mikko ja Lasse ryhtyivät tuumasta toimeen ja perustivat Fennoan.

Vuonna 2015 Fennoa oli niin sanotusti tuotantovalmis. Toimintopuutteita oli vielä lukemattomia, mutta ohjelmassa yhdistyi jo ensimmäisestä tuotantoversiosta lähtien kirjanpito, myynnit, ostot ja pankkiliikenne – kaikki saumattomana kokonaisuutena.

Vuosien varrella tiimi on kasvanut ja ohjelmaa on kehitetty yhteistyössä asiakkaittemme kanssa. Riippumattomuuden ja meille tärkeiden arvojen säilyttämiseksi sijoittajat on valittu huolella. Myös valtaosa työntekijöistä on yhtiön osakkaina, mikä kertoo sitoutumisesta Fennoaan ja uskosta yrityksen missioon.

Fennoa nyt – Tavoitteena olla paras mahdollinen kumppani tilitoimistolle

Me tunnemme tekniikan ja sen mahdollisuudet, tilitoimistokumppanimme tuntevat toimialan ja sen haasteet. Tällä yhteistyöllä aloitimme toimintamme, ja sillä varmistamme sekä oman että asiakkaidemme menestyksen yhä tänäkin päivänä.

Vuosittain kerättävän asiakaspalautteemme sekä Taloushallintoliiton tutkimuksen perusteella olemme onnistuneet tehtävässämme taloushallintoon liittyvän työn helpottamisessa. Maailma muuttuu edelleen, samoin käyttäjien odotukset. Me jatkamme niiden aktiivista tarkkailua ja kehitämme tuotetta jatkuvasti myös tulevia tarpeita vastaavaksi.

Tavoitteenamme on olla osaavin ja paras mahdollinen kumppani, jota tilitoimisto voi toivoa. On selvää, että sen tavoitteen saavuttamiseksi meidän tulee huolehtia, että tiimissämme on paljon toimialan osaamista ja meidän tulee kuunnella asiakkaittemme toiveita äärimmäisen tarkasti. Näin voimme ymmärtää sekä tilitoimiston että heidän asiakkaidensa toimintaa ja tarpeita – nyt ja tulevaisuudessa.

Tämän tavoitteen ytimessä on jatkuva kehittyminen, jolla voimme varmistaa sekä oman että asiakkaittemme menestymisen. Siksi haastamme niin omia, kuin yleisiäkin toimintatapoja. Haluamme tarjota aina parhainta mahdollista ohjelmistoa.

Tulevaisuuden taloushallinto kantaa vastuuta ympäristöstä

Olemme mukana rakentamassa vihreämpää tulevaisuutta liiketoiminnalle. Itse tuote mahdollistaa paperittoman toimiston kaikille Fennoaa käyttäville yrityksille ja tilitoimistoille.

Vihreys näkyy myös muissa valinnoissamme. Fennoan palvelimet toimivat uusiutuvalla energialla (vesivoima).

Fennoalla ei ole lainkaan omaa toimistoa. Tiimin jäsenet tekevät 100% etätyötä, mikä vähentää työmatkaliikennettä ja siitä syntyviä päästöjä merkittävästi.

Kolme teesiämme

Me uskomme parempaan tulevaisuuteen – myös taloushallinnon maailmassa. Parantaminen kuitenkin vaatii rohkeutta, sinnikkyyttä ja halua uudistua. Siksi olemme parempia yhdessä.

Arvosta omaa työtäsi

Kaikki ammattitaito on arvokasta, ja siihen pitää saada keskittyä. Fennoan kokonaisratkaisulla on paljon suurempi tehtävä kuin vain taloushallinnon tehokas ylläpitäminen. Se on luotu ennen kaikkea helpottamaan arkea ja tukemaan omaan ammattitaitoon keskittymistä.

Helppous ja varmuus edellä

Sen sijaan, että vain lupaisimme helppoja toimintoja, teemme jatkuvasti töitä helppouden ja sujuvuuden kehittämisen eteen. Se vaatii tiivistä yhteistyötä kumppaneidemme kanssa sekä asiakkaittemme kuuntelua – ja olemme sitoutuneet vahvasti molempiin.

Uskalla haastaa vanhat tavat

Vallitsevien tapojen ja käytäntöjen haastaminen vaatii rohkeutta, mutta yhdessä se on helpompaa. Me uskomme siihen, että jatkuva kehittyminen on parhaimpien tuloksien taustalla. Siksi rohkaisemme sekä omia tekijöitämme että asiakkaitamme vaatimaan parempaa, helpompaa ja tehokkaampaa.