Matka- ja kululaskut

Matka- ja kululaskujen käyttöönotto edellyttää vain muutamaa vaihetta.   

Yrityksen tiedot tulevat oletuksena Fennoan asetuksista. Lisäksi matkalaskujen hyväksyjä määritellään kierrätysryhmään. Laskentakohteet voi asettaa oletukseksi, jolloin ne näkyvät syöttönäkymässä valmiina.   

Ohjelmassa on valmiina Verohallinnon ohjeistuksen mukaiset tuntirajat sekä vuosittaisen ohjeistuksen mukaiset kilometrikorvaukset ja päivärahat. Jos näistä halutaan poiketa, tiedot voi syöttää erikseen asetuksiin. 

Tietojen syöttämisen nopeuttamiseksi useimmin käytetyn lähtöosoitteen voi lisätä oletukseksi asetuksiin. Ohjelmaan syötetään matkan alku- ja loppuajat sekä reitti. Etappien välimatkat haetaan automaattisesti lomakkeelle, joten matkaa ei tarvitse itse laskea. 

Fennoa laskee kilometrikorvaukset sekä tarvittaessa kotimaan päivärahat automaattisesti. Lopuksi liitetään mukaan mahdolliset matkaan liittyvät kuitit ja syötetään niiden tiedot.  

Syötettyjen tietojen perusteella ohjelma laskee maksettavat korvaukset, ja lasku hyväksytään ja maksetaan järjestelmässä. Hyväksynnän jälkeen kirjanpitäjä saa tiedon Ohjaamoon tiliöitävästä matkalaskusta. Maksetuista korvauksista lähtee ilmoitus tulorekisteriin automaattisesti. 

Matkalaskut voi tehdä joko henkilökohtaisesti tai työntekijöiden puolesta.  Toiminnossa on mahdollista tehdä myös pelkkiä kululaskuja.    

Matka- ja kululaskujen tekeminen onnistuu myös Fennoa Mobiililla. Asiakkaittesi on helpompi tehdä kulu- ja matkalaskut ajallaan, kun ne voi tehdä puhelimella vaikka heti tien päällä ollessa.

Haluatko tutustua Fennoan ominaisuuksiin tarkemmin? Se onnistuu maksuttomassa etäesittelyssä!