Myynti ja laskutus

Uusi asiakkuus muodostuu automaattisesti, kun hänelle tehdään ensimmäisen myyntilasku. Asiakkaat voi halutessaan tuoda myös tiedostona.

Asiakasrekisteriin voi tallentaa asiakassopimukset, joiden allekirjoitukset hoituvat Fennoan sähköisten allekirjoitusten ansiosta vaivatta. Hinnastot, maksuajat ja laskujen lähetystavat voi määritellä jopa asiakaskohtaisesti.

Asiakasrekisteriin voi asetusten lisäksi tallentaa tietoja muun muassa yhteyshenkilöistä, tapaamisista ja asiakastapahtumista, kuten puhelin- ja sähköpostikeskusteluista. Asiakaskorteilta löytyvät myös laskutusyhteenvedot.

Fennoassa voi tehdä tarjoukset, myyntitilaukset, lähetteet ja laskutusluvat sekä Pro Forma -laskut, joista voi muodostaa yhdellä napin painalluksella myyntilaskuluonnoksen.

Yritys pysyy ajan tasalla tarjous- ja tilauskannasta ja saa raporteista ajantasaista tietoa myynnin tilasta.

Fennoassa myyntilaskut voidaan tehdä yhdessä ja samassa ohjelmassa. Fennoassa laskujen luonti ja lähetys onnistuvat vaivattomasti ja nopeasti. Fennoassa hoituvat esimerkiksi automaattiset toistuvaislaskut ja factoring-rahoitus. Esimerkiksi vuokrien laskutus onnistuu useille vastaanottajille ajastetusti toistuvaislaskutuksen avulla.

Laskutuksessa voidaan hyödyntää asiakasrekisteriä tai hakea tiedot y-tunnuksella YTJ:stä ja TIEKE-palvelusta.

Fennoa muistuttaa käyttäjiä yrityksen erääntyneistä saatavista. Voit valita yrityksellesi sopivimman tavan maksuhuomautusten lähettämiseen. Lisäksi voit automatisoida koko perintäprosessin ja varmistaa yrityksesi kassavirran.

Laskut voidaan siirtää valitsemaasi perintätoimistoon (KTI Perintä, Perintäritari Oy, Visma Duetto tai Ropo Capital) joko automaattisesti tai yhdellä klikkauksella. Automaatio voidaan asettaa yrityksen myyntiasetuksiin oletuksena. Voit myös määritellä poikkeukset asiakaskohtaisesti.

Fennoalla yritys laskuttaa niin yhteisöt (B2B) kuin yksityishenkilötkin (B2C) sähköisesti. Yritysten verkkolaskutus on mahdollista kaikille asiakkaille – myös niille, joilla ei ole ostojen verkkolaskujen vastaanottoa käytössä.

Kuluttajaverkkolaskujen lähetys Fennoasta vaatii laskuttajailmoituksen. Laskuttajailmoituksen lähetys onnistuu Fennoassa nappia painamalla. Kuluttajien tekemät e-laskujen tilaukset päivittyvät yrityksesi asiakasrekisterin tietoihin automaattisesti.

Mikäli yritys käyttää factoring-rahoitusta, Fennoa siirtää laskukopiot factoring-yhtiöön automaattisesti.

Pankkien toimiessa rahoitusyhtiönä Fennoa Robotti kirjaa automaattisesti maksettujen laskujen viitesuoritukset reskontrassanne.

Haluatko kurkata Fennoaa tarkemmin ja jutella sen tarjoamista mahdollisuuksista tilitoimistollesi?