Ostot

Fennoassa ostolaskut ovat sähköisessä muodossa. Myös paperilla tai sähköpostilla saapuvat laskut on helppo viedä ohjelmaan ja ohjata hyväksyntään.

Fennoassa ostolaskut ovat sekä kuvana että tunnistettuina tietoina. Näet kaikki tiedot yhdellä silmäyksellä, hyväksyt laskut ja laitat ne maksuun eräpäivänä parilla klikkauksella. Hyväksyminen ja maksaminen onnistuu näppärästi myös Fennoa Mobiilissa.

Fennoan hyväksyntäkierto palvelee monenlaisia tarpeita. Siinä voi valita yksi- tai kaksiportaisen hyväksynnän – eli erillinen tarkastus ja hyväksyntä – sekä niihin liittyviä variaatioita. Fennoa tukee kierrätysryhmiä, mikä mahdollistaa hyväksyntäkiertoon kolmannenkin tason. Laskulle voidaan myös määrittää useampia asiatarkastajia ja hyväksyjiä.

Laskuja voi siirtää hyväksyttäväksi eri käyttäjille tapauskohtaisesti.

Laskujen hyväksyntä onnistuu myös Fennoa Mobiilissa.

Laskujen maksaminen onnistuu nappia painamalla suoraan Fennoasta – myös Fennoa Mobiilista – tai haluttaessa täysin automaattisesti laskujen eräpäivänä. Yritysten tiliotteet saapuvat automaattisesti ja suoritukset sekä mahdolliset maksujen virhepalautteet kohdistuvat automaattisesti laskuihin.

Käytännössä ostoreskontra on täysin automatisoitu.

Fennoassa ostolaskujen ja kuittien tiliöintiä hoitaa Fennoa Äly, tekoälyllä tehostettu automaatio. Fennoa Älyä ei tarvitse opettaa alusta asti itse: Se käyttää tiliöintiehdotusten pohjalla erittäin suurta massaa tiliöintipäätöksiä. Näin sen hyöty saadaan kirjanpitäjän käyttöön heti ensimmäisestä laskusta ja kuitista. Tilastojen mukaan Fennoa Äly osuu suoraan kohdalleen jopa kolmessa neljästä laskusta ja helpottaa merkittävästi kirjanpitäjän työtä tiliöintityössä.

Fennoa Älyä tukee palvelussa erittäin vahva esitiliöintiautomaatio, jota voit ohjata toimittajakohtaisella oletustilillä tai vielä tarkemmin toimittajan laskutietojen perusteella. Laskun hyväksyjä voi myös tarvittaessa ottaa kantaa tiliöintiehdotukseen.

Fennoa Äly kuuluu Kaikki toiminnot -palvelupakettiin.

Pankki

Fennoan sisäänrakennettu pankkiohjelma nivoutuu saumattomasti kirjanpitoon, laskureskontriin ja palkanlaskentaan. Yrittäjä tai tilitoimisto ei tarvitse Fennoaan siirryttyään verkkopankkia tai erillistä monipankkiohjelmaa pankkiliikenteen hoitamiseksi.    

Kun maksut syötetään verkkopankin sijasta suoraan Fennoaan, tieto on saman tien myös kirjanpitäjän hyödynnettävissä. Kaikki pankkimaksut onnistuvat Fennoassa ja sähköiset tiliotteet tulevat automaattisesti suoraan järjestelmään. Maksutiedot voi myös tuoda toisesta järjestelmästä SEPA-maksutiedostona.  

Fennoa käsittelee pankin palautteet pankkimaksuista ja tuo ne käyttäjälle selväkielisenä näkyviin. Käyttäjän ei tarvitse siten huolehtia lähetettyjen pankkimaksujen tilasta. 

Mahdolliset poikkeustilanteet on helppo ja nopea ratkaista ilman ulkopuolista tukea. 

Fennoan oman Web Service -kanavan ansiosta tilitoimiston ei tarvitse tehdä sopimuksia pankkien kanssa.    

Fennoasta voit ladata valmiiksi täytetyn pankkivaltuutuslomakkeen, jolla yhteyksien avaaminen pankkiin käy kätevästi. Käytössä ovat kaikki kotimaiset pankit.

Haluatko katsoa Fennoan ominaisuuksia tarkemmin?

Pelkästään maksatustoimenpiteiden paraneminen on säästänyt Profitakselta 22 päivää vuodessa.