Myynti- ja laskutusohjelman ominaisuuksia

Automaattisesti muodostuvaan asiakasrekisteriin voit tallentaa tietoja muun muassa yhteyshenkilöistä, tapaamisista ja asiakastapahtumista, kuten puhelin- ja sähköpostikeskusteluista. Voit tallentaa asiakastapahtumiin myös kyseisen asiakkaan sopimuksen ja allekirjoittaa sen sähköisesti.

Voit määritellä hinnastot, maksuajat ja laskujen lähetystavat asiakaskohtaisesti. Laskutusyhteenvedot löytyvät asiakaskorteilta.

Fennoan käyttöön siirryttäessä asiakas- ja tuoterekisterin voi tuoda toisesta järjestelmästä XLSX-tiedostotuontina.

Voit tehdä Fennoassa tarjoukset, myyntitilaukset, lähetteet ja laskutusluvat sekä Pro Forma -laskut, joista voit muodostaa yhdellä napin painalluksella myyntilaskuluonnoksen. Toimintoa hyödyntämällä pysyt ajan tasalla tarjous- ja tilauskannasta. Lisäksi voit tehdä tilauksista ja lähetteistä koontilaskuja.

Myynnin raporttien avulla yrityksen johto ja myyntihenkilöstö saavat ajantasaista tietoa myynnin tilasta.

Fennoan taloushallinto-ohjelmiston käyttäjänä et tarvitse erillistä laskutusohjelmaa – myyntilaskuja tehdään ja hallinnoidaan samassa järjestelmässä, kuin muitakin talouteen liittyviä asioita. Näin tieto ja tositteet, kuten myyntilaskut, tallentuvat kirjanpitoon automaattisesti. Tämä poistaa monia rutiininomaisia työvaiheita, ja kirjanpito sekä raportit pysyvät aina ajan tasalla.

Fennoalla hoidat tavallisten myyntilaskujen lisäksi helposti myös toistuvaislaskut ja ajastetut laskut. Laskutusohjelma soveltuu paitsi yritysten, myös yhdistysten sekä talo- ja kiinteistöyhtiöidenkin laskutukseen. Fennoalla laskutat niin yhteisöt (B2B) kuin yksityishenkilötkin (B2C) sähköisesti. Laskutus tukee aina myös kansainvälistä Peppol-verkkolaskustandardia.

Laskutuksessa voidaan hyödyntää asiakasrekisteriä tai hakea tiedot YTJ:stä ja TIEKE:n verkkolaskuosoitepalvelusta y-tunnuksella. Kaikki lähetystavat verkkolaskusta sähköpostilaskuun ovat kaikille asiakkaille käytettävissä –kuten myös tulostuspalvelu. Laskutusohjelma seuraa verkkolaskun sekä sähköpostilaskun perillemenoa ja ilmoittaa mahdollisista häiriötilanteista.

Kuluttajaverkkolaskujen lähetys Fennoasta sekä suoramaksujen hyödyntäminen on myös mahdollista. Laskuttajailmoituksen lähetys onnistuu nappia painamalla. Kuluttajien tekemät e-laskujen tilaukset päivittyvät yrityksesi asiakasrekisterin tietoihin automaattisesti.

Mikäli yrityksesi käyttää factoring-rahoitusta, Fennoa siirtää laskukopiot factoring-yhtiöön automaattisesti.

Pankkien toimiessa rahoitusyhtiönä Fennoa Robotti kirjaa automaattisesti maksettujen laskujen viitesuoritukset reskontrassanne. Muut rahoitusyhtiöt voivat kirjata suoritukset Fennoaan koneellisen rajapinnan yli.

Katso factoring-kumppanimme!

Saatavien hallinta ei ole enää muistisi varassa. Fennoa muistuttaa sinua yrityksesi erääntyneistä saatavista. Voit valita yrityksellesi sopivimman tavan maksuhuomautusten lähettämiseen. Lisäksi voit automatisoida koko perintäprosessin ja varmistaa yrityksesi kassavirran.

Laskut voidaan siirtää joko automaattisesti tai yhdellä klikkauksella valitsemaasi perintätoimistoon (KTI Perintä, Perintäritari OyVisma Duetto tai Ropo Capital). Automaatio voidaan asettaa yrityksen myyntiasetuksiin oletuksena. Voit myös määritellä poikkeukset asiakaskohtaisesti.

Helpottaisiko Fennoa sinunkin arkeasi?

Saat sen käyttöösi asiantuntevista tilitoimistoista!