Vuosien varrella käyttäjiemme yksi eniten toivoma ominaisuus ohjelmistoomme on ollut palkkatoiminto. Ajoittain se on mainittu jopa Fennoan suurimmaksi puutteeksi tai kynnyskysymykseksi ohjelmiston hankintaan.

Nyt voimme ilolla kertoa, että täydennämme Fennoa-palvelua Palkat-toiminnolla tammikuussa 2021.

Perustana käyttäjien tarpeet ja toiveet

Haastattelimme tilitoimistokäyttäjiä ja keräsimme toiveita ja näkemyksiä hyvän palkkatoiminnon ominaisuuksista. Läpi koko ensimmäisen vaiheen jatkunut tiivis yhteistyö tilitoimistojen kanssa jatkuu edelleen pilottikäytön ja myöhemmin tuotantokäytön myötä.

Tilitoimistokäyttäjiemme vastauksissa toistui selkeästi muutama pääkohta, jotka otimme suunnittelun perustaksi:

  • Palkanlaskijan työ on nykyään suurelta osin tietojen rutiinisyöttämistä.
  • Automaatio on usein muistinvaraista eri toimintojen ja laskenta-ajojen käynnistämistä.
  • Asiakas ei yleensä voi käyttää samaa järjestelmää, jossa palkat lasketaan.

Uusiksi ajateltu palkanlaskentaprosessi

Ajattelimme koko tilitoimiston palkanlaskentaprosessin uusiksi. Teimme uuden ja modernin Palkat-toiminnon, joka aidosti nostaa tilitoimistossa sekä palkanlaskennan tehoa että kannattavuutta.

Fennoan nykytoimintoja mukaillen palkat-toiminnossa on

  • erittäin helppo ja nopea käyttöönotto hyvillä oletusasetuksilla, palkkalajeilla ja tiliöintimäärityksillä
  • korkea automaatioaste manuaali- ja syöttötyön minimoimiseksi sekä valmiit automaatiot
  • helppo yhteiskäyttöisyys eli palkanlaskennan kulku voidaan vapaasti sopia asiakkaan ja palkanlaskijan kesken
  • saumaton yhteistyö Fennoan kirjanpidon, viranomaisilmoituksien ja pankkiyhteyden kanssa eli tiukka oikeellisuus palkanlaskennan, kirjanpidon, pankkimaksujen ja tulorekisterin välillä
  • palkkalaskelmien helppo selailu sekä lähetys työntekijöille.

Ei erillisiä käyttöönotto- tai kuukausimaksuja

Reilun kymmenen tilitoimiston asiakaspilottikäyttö aloitettiin syyskuussa. Kaikille Fennoa-asiakkaille Palkat-toiminto on automaattisesti käytettävissä 7.1.2021 eteenpäin. Palkat-toiminto tulee käyttöön asiakkaillemme ilman erillisiä käyttöönotto- tai kuukausimaksuja.

Käyttöönottoa nopeuttaa valmiit palkkalajit, tulorekisterimääritykset ja tiliöintiasetukset. Tammikuun julkaisun jälkeen Palkat-toiminto on mukana Fennoan normaalissa kuukausittaisessa versiopäivitysrytmissä ja palautetta kuunnellaan tarkalla korvalla.

 

Etkö ole vielä Fennoan käyttäjä, mutta haluat tietää enemmän, kuinka helppoa Fennoan ja uuden Palkat-toiminnon käyttäminen on? Varaa tilitoimistollesi Fennoa-palvelun etädemo! Etädemossa esittelemme Teams-etäyhteydellä, kuinka Fennoa helpottaa kirjanpitäjän työtä ja auttaa yrityksen talouden johtamisessa.

[vc_btn title=”Varaa ilmainen etädemo” color=”sky” size=”lg” align=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-wpforms” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.fennoa.com%2Fvaraa-etademo%2F|title:Varaa%20ilmainen%20et%C3%A4demo||” css=”.vc_custom_1568621466073{margin-top: 20px !important;margin-bottom: 20px !important;}”]

Uusimmat blogiartikkelit