Erityisesti kesäviikkoina on mukavaa saada pakolliset taloushallinnon työt hoidettua työajan puitteissa eikä vasta silloin, kun muut ovat jo grillaamassa. Lue, miten Fennoa voi auttaa yrittäjää tässä.

1. Tietoa ei tarvitse kaivaa mapeista ja tiedostoista

Fennoan avulla pääset paperien aikaa vievästä käsittelystä eroon. Ei enää tulostamista tai paperilaskujen postittamista, kun kaikki onnistuu sähköisessä järjestelmässä nettiselaimen kautta. Sieltä tiedot myös löytyvät nopeasti aina, kun niitä tarvitaan. Kun mieleesi tulee jokin hoidettava asia, se on mahdollista tehdä saman tien eikä vasta sitten, kun pääset toimistolle mappien ääreen.

2. Tiedonkulku ohjelmassa on saumatonta

Saumattomuus tiedonkulussa tarkoittaa käytännössä sitä, että yhteen paikkaan syötetty tieto on kerralla kaikkien järjestelmän osa-alueiden käytössä – vaikkapa kirjanpidon ja palkanlaskennan. Aikaa ei siis kulu hukkaan tietoja syötettäessä, vaan tekeminen on aina mahdollisimman tehokasta.

Järjestelmään voidaan myös integroida muita järjestelmiä, joiden sisältämiä tietoja tarvitaan taloushallintoon. Silloin tietojen siirto niiden välillä tapahtuu ilman minkäänlaista vaivannäköä sinulta.

3. Myyntilaskujen tekeminen ja lähetys on helppoa ja nopeaa

Fennoalla laskujen luonti on niin helppoa kuin se suinkin voi olla. Voit määrittää muutamalla klikkauksella asiakaskohtaiset hinnastot, maksuajat ja laskujen lähetystavat, niin tiedot ovat kohdallaan jatkoa varten. Laskua luodessasi voit ottaa pohjaksi aiemman laskun, joten homma on viimeistelyä vaille valmis jo aloittaessasi.

Jos laskutat toistuvasti samoja asiakkaita, voit käyttää toistuvaislaskutusta, jolla laskut on helppo luoda nappia painamalla tai ajastetusti asiakaskohtaiset hinnastot huomioiden.

4. Ostolaskut tulevat suoraan järjestelmään

Fennoasta ostolaskut on helppo ja nopea hyväksyä sekä maksaa ajoissa. Saapuneet laskut tulevat digitaalisina suoraan järjestelmään, mistä sinun on helppo seurata niitä. Näet kuvamuotoisen laskun tiedot yhdellä silmäyksellä, ja sinun tarvitsee vain hyväksyä se maksuun parilla klikkauksella.

5. Matka- ja kululaskut voit tehdä jo reissun päältä

Valmiiksi määritettyjen oletusasetusten ja yksinkertaisen tekoperiaatteen ansiosta matka- ja kululaskujen tekeminen on Fennoassa todella yksinkertaista. Jokainen työntekijä voi tehdä matka- ja kululaskut henkilökohtaisesti, jolloin ne eivät keräänny tehtäväksi kenenkään muun harteille.

Matkalaskua tehtäessä ohjelma hyödyntää mahdollista tallennettua oletuslähtöosoitetta, joten käyttäjän tarvitsee syöttää vain matkan alku- ja loppuajat sekä matkustettu reitti. Ohjelma laskee kilometrit automaattisesti, samoin kuin päivärahat ja kilometrikorvauksetkin.

6. Tee palkkatapahtumien syöttäminen mahdollisimman helpoksi itsellesi

Fennoassa palkanlaskenta noudattaa samaa helppoa linjaa kuin kaikki muutkin toiminnot. Vaivattominta on, jos palkkatapahtumat voidaan tuoda tiedostona esimerkiksi tuntiseurantaohjelmasta. Vaikka tiedot päädyttäisiinkin syöttämään manuaalisesti, yrittäjän ei tarvitse tehdä kaikkea: työntekijät pystyvät itse naputtelemaan omat palkanlaskentaan tarvittavat tietonsa Fennoaan.

Kun palkanlaskijasi on laskenut palkat, sinun tarvitsee vain hyväksyä ne ohjelmassa. Tarvittavat maksut ja kirjanpidon tosite muodostuvat automaattisesti, ja palkkatietoilmoitus lähetetään Tulorekisteriin sekä palkkalaskelma työntekijöille.

7. Sähköinen allekirjoittamismahdollisuus säästää aikaa ja vaivaa

Mikä tahansa asiakirja voidaan allekirjoittaa Fennoassa vahvan tunnistautumisen avulla. Voit siis allekirjoittaa erilaiset pöytäkirjat ja sopimukset helposti pankkitunnuksilla, paikasta ja ajasta riippumatta. Näin vältät aikaa vievän postitus- ja skannausrumban kokonaan.

8. Sähköinen arkisto on aina saatavilla

Fennoan sähköinen arkisto on tietoturvallinen paikka yrityksesi asiakirjojen säilyttämiseen. Sieltä esimerkiksi kirjanpitäjä ja tilintarkastaja löytävät tarvitsemansa dokumentit, ja lisäksi oikeuksia voidaan yrittäjän lisäksi sallia käyttäjäkohtaisesti muillekin tarvittaville henkilöille. Aikaasi ei kulu asiakirjojen toimittamiseen, ja pääset myös itse käsiksi tarvitsemiisi dokumentteihin milloin vain ja mistä vain.

9. Fennoa on helppo ottaa käyttöön ja käyttää

Viimeinen mutta kaikkein tärkein asia ajansäästön kannalta on Fennoan helppokäyttöisyys. Se ei ole vain meidän fennoalaisten näkemys asiasta, vaan saamme ohjelman helppoudesta ja selkeydestä lähes poikkeuksetta positiivista palautetta asiakkailtamme. Fennoassa ei ole turhia koukeroita, jotka vaikeuttaisivat käyttöä, vaan sähköisiin järjestelmiin tottumatonkin pääsee nopeasti sinuiksi ohjelman kanssa. Helppokäyttöisyys säästää aikaa sekä alkuvaiheessa että joka vaiheessa sen jälkeenkin.

Lataa ilmainen opas taloushallinnon sähköistämisen hyödyistä

Oppaassa kerromme, miksi sähköisen taloushallinnon hyödyntämistä ei kannata enää lykätä. Sähköisten työkalujen myötä jää nimittäin suuri määrä turhaa työtä pois, ja se vapauttaa aikaasi muuhun.

» Lataa opas käyttöösi tästä

 

Uusimmat blogiartikkelit