Kirjanpito-ohjelman vaihtaminen on monella tilitoimistolla ison kynnyksen takana. Ei ihme, sillä se ei aina ole helppoa. Kun pari vuotta sitten Accountor Finago alkoi ajaa Tikonia alas, moni tilitoimisto oli pakkotilanteessa vaihdon kanssa, sillä Tikon oli laajalti käytössä ja jotain piti saada tilalle.

Tuolloin Tikonin käyttäjillä ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin vaihtaa toiseen ohjelmaan. Usein vaihtoon ajavat aivan toisenlaiset asiat, kuin koko järjestelmän loppuminen. Yleisimpiä syitä ovat hinnankorotukset tai piilokulut, huono asiakaskokemus tai käytettävyyteen liittyvät haasteet.

Olivatpa syyt millaisia tahansa, muutos vaatii päätösten tekoa ja asiakkaiden siirtämistä järjestelmästä toiseen. Se, millainen projekti edessä on riippuu paljolti siitä, mikä taloushallinto-ohjelma on valittu vanhan korvaajaksi. Tässä kuvaamme konkreettisesti sitä, miten siirto Fennoaan tapahtuu. Kellotimme myös työhön kuluvan ajan.

Miten siirto toisesta kirjanpito-ohjelmasta Fennoaan tapahtuu?

Aivan ensin Fennoan asiakaspalvelu luo tilitoimistosi Fennoaan. Sinulle jäävät seuraavat vaiheet, joiden perästä löydät asian hoitamiseen keskimäärin menevän ajan. Ajat on kellotettu Fennoan jo hyvin tuntevan henkilön toimesta, mutta saat niistä kuvan tehtävien koosta.

Asiakasyrityksen perustaminen Fennoaan

  1. Yrityksen luonti (alle 1 minuutti)
  2. Asetusten täydentäminen (noin 2 minuuttia)
  3. Käyttäjän luonti (noin 1 minuutti)
  4. Esitäytetyn pankkivaltuutuslomakkeen lataaminen Fennoasta, pankkitilin tiedoista ja sen toimittaminen asiakkaalle allekirjoitettavaksi suoraan Fennoan ohjelmistossa (noin 1 minuutti)

Kirjanpito-ohjelmiston vaihtaminen Fennoaan - asiakasyritysten luonti

Historiatietojen tuominen Fennoaan

  1. Tarvittavan tiedoston ottaminen toisesta järjestelmästä. Tarvittava aika riippuu ohjelmistosta, joten tätä ei ole voitu sisällytettää aikalaskelmaan.
  2. Tiedoston tuominen Fennoaan (keskimäärin 1-3 minuuttia, riippuen siitä onko palvelimella ruuhkaa ja kuinka paljon tapahtumia tiedostossa on). Tuontimahdollisuus on rakennettu valmiiksi valtaosasta kirjanpito-ohjelmistoja, kuten Asterista, Brioxista, Emcestä, ePasselista, Heeroksesta, Lemonsoftista, Maestrosta, Merit Aktivasta, NetBaronista, Netvisorista, Procountorista, Talenomista, Tikonista, Visma Fivaldista ja Western Lassosta.
  3. Tuotujen tietojen tarkastus (kuluva aika riippuu tietojen määrästä ja tarkastuksen tarkkuudesta).

Kirjanpito-ohjelman vaihtaminen fennoaan historiatietojen tuonti

Kysy lisää tai varaa etädemo

Kuten huomaat, siirtyminen toisesta kirjanpito-ohjelmasta Fennoaan ei vaadi massiivisia käyttöönottoprojekteja konsultteineen. Se voidaan tehdä suhteellisen pienessä ajassa ja Fennoan henkilökunnan opastuksella. Haluaisitko kurkistaa millainen Fennoa on ja voisiko se tehdä työstäsi mukavampaa? Varaa etädemo, niin kartoitetaan asiaa yhdessä!

Uusimmat blogiartikkelit