Kun taloushallinto toimii, hommat rullaavat mukavasti omalla painollaan, aikaa jää muuhunkin kuin vain pakollisiin rutiineihin ja työnteko voi olla oikeasti kivaa. Tämän ei tarvitse olla pelkkä päiväuni, vaan aivan mahdollinen tavoite. Lue meidän neuvomme tähän pääsemiseksi.

1.    Automatisoi se, mitä pystyt

Taloushallinnon töistä hyvin suuri osa on rutiinityötä, joka manuaalisesti tehtynä vie paljon aikaa. Viisas pääsee vähemmällä, nimittäin automatisoinnin avulla. Nykyään automatisointi voidaan taloushallinnon eri osa-alueilla viedä jo todella pitkälle. Se ei tarkoita pelkkää sähköisyyttä, vaan ennen kaikkea älyä ja johdonmukaisuutta järjestelmän pinnan alla.

Käytännössä taloushallinnon automatisointi näkyy selkeimmin näpyttelytyön vähenemisenä. Kun tiedot kerran syötetään järjestelmään, ne ovat siellä saumattomasti kaikkien järjestelmän osa-alueiden käytettävissä aina kirjanpidosta laskutukseen. Kun tupla- tai jopa triplatyön tarve poistuu, tekeminen on tehokasta.

Automatisointi myös vapauttaa aikaa muuhun, jolloin tilitoimiston on mahdollista laajentaa palveluvalikoimaansa vaikkapa konsultaation suuntaan.

2.    Valitse hyvä taloushallintojärjestelmä

Minkä tahansa taloushallintojärjestelmän hankkiminen ei välttämättä tee taloushallinnosta toimivampaa. Järjestelmissä on eroja, ja omia tarpeita parhaiten palvelevan ratkaisun löytämiseen on fiksua käyttää aikaa. Huomiota kannattaa kiinnittää esimerkiksi järjestelmän ominaisuuksien monipuolisuuteen sekä integrointimahdollisuuksiin, mutta tärkeimpänä kaikista sen käytettävyyteen. Se jos mikä vaikuttaa arjen sujuvuuteen.

Muista, että järjestelmistä puhuttaessa paras ei ole yhtä kuin monimutkaisin. Päinvastoin, hyvä taloushallintojärjestelmä on helppokäyttöinen ja selkeä. Sen osa-alueet muodostavat loogisen kokonaisuuden, jonka hahmottaminen on mahdollista nopeastikin eikä vaadi kuukauden kurssitusta. Sekä tilitoimiston työntekijät että asiakkaat pääsevät järjestelmän käytössä vaivattomasti alkuun.

3.    Panosta yhteistyöhön asiakkaiden kanssa

Oikein valittujen toimintatapojen ja työkalujen lisäksi olennainen tekijä toimivassa taloushallinnossa on sujuva yhteistyö taloushallintoa hoitavan tilitoimiston ja asiakasyrityksen välillä. Arjessa se näkyy riittävänä viestintänä, helppona tavoitettavuutena ja neuvojen tarjoamisena silloin, kun sille on paikkansa – ja mahdollisuuksien mukaan ennakoivastikin.

Mitä paremmin yhteisesti käytettävä järjestelmä palvelee molempien osapuolten tarpeita, sitä luontevammin yhteistyö sujuu. Järjestelmän ei tietenkään ole tarkoitus täysin korvata ihmisten välistä kommunikointia, vaan järkeistää ajankäyttöä: nippelitiedot voidaan toimittaa suoraan järjestelmään ja keskustelua vaativat aiheet hoitaa henkilökohtaisesti viestimällä.

Fennoa-taloushallintojärjestelmä vastaa tutkitusti käyttäjien tarpeisiin

Loppuvuodesta 2020 teettämässämme asiakastutkimuksessa 91 % vastanneista arvioi Fennoan olevan kilpailijoitaan parempi. Pilvipalvelun käyttö koettiin erittäin sujuvaksi ja helpoksi, ja se tehosti mukavasti omaa työskentelyä. Tutustu tutkimustuloksiin tarkemmin täältä ».

Haluatko kokea itse, kuinka helppoa Fennoan käyttäminen on? Varaa tilitoimistollesi Fennoa-palvelun etädemo. Esittelemme Teams-etäyhteydellä, kuinka Fennoa helpottaa kirjanpitäjän työtä ja auttaa yrityksen talouden johtamisessa.

» Varaa etädemo

Uusimmat blogiartikkelit