Kun kaikki tekeminen keskitetään yhteen järjestelmään, kirkastuu myös kokonaisuus kummasti. Arki on sujuvaa ja langat pysyvät käsissä.

Kaikki taloushallinnon toiminnot yhdessä järjestelmässä

Yksi tärkeimmistä sähköisen taloushallinnon tuomista hyödyistä on mahdollisuus keskittää kaikki yrityksen talouteen liittyvät tiedot ja toiminnot yhteen järjestelmään. Kokonaisuus voi sisältää kirjanpidon lisäksi palkkahallinnon, myynnin ja laskutuksen sekä ostolaskujen käsittelyn.

Kun yrityksesi talouteen liittyvät tiedot ovat kootusti yhdessä paikassa, sinun ei tarvitse etsiä niitä mapeista ja tiedostoista. On huomattavasti nopeampaa etsiä tarvittava tosite hakutoiminnon avulla ohjelmasta kuin paperipinkkaa selaamalla. Sähköisen järjestelmän kautta myös tilitoimistollasi ja tilintarkastajallasi on aina asioista sama selkeä kokonaiskuva kuin sinulla, joten viestimisen tarve vähenee.

Osaltaan prosesseja helpottaa se, että sähköiseen taloushallintojärjestelmään voidaan luoda halutun tasoisia käyttöoikeuksia yrityksen työntekijöille. Heillä voi olla pääsy järjestelmään esimerkiksi työtuntien syöttämistä, verokorttitietojen muuttamista ja palkkalaskelmien katsomista varten, jolloin näiden tietojen ylläpitäminen ei vie kenenkään muun resursseja.

Yrityksen taloudenhallinnan monitoimijärjestelmä

Käytännössä sähköinen taloushallinnon järjestelmä on paljon enemmän kuin yhdistelmä taloushallinnon eri osa-alueista. Sähköisen talousjärjestelmän avulla hoituu nimittäin moni perinteisesti pankissa tai postissa hoidettavista asioista.

Sähköinen allekirjoitustoiminto mahdollistaa sopimusten ja pöytäkirjojen allekirjoittamisen pankkitunnuksilla, jolloin postitus- ja skannausrumbaa ei tarvita. Myös laskujen teko ja lähettäminen vastaanottajille onnistuu suoraan ohjelmasta, joten pankkiin – tai edes verkkopankkiin – ei tarvitse kiirehtiä työpäivän aikana.

Kaiken muun ohella sähköinen taloushallintojärjestelmä on luotettava arkisto ja tietoturvallisuuden takaaja. Jokainen järjestelmään tallennettu tosite ja tieto säilyy varmassa tallessa joutumatta sivullisten käsiin. Se on ominaisuus, jolle kannattaa myös antaa arvoa.

Aina saatavillasi

Sähköinen taloushallintojärjestelmä kulkee mukanasi joka paikassa, jossa käytössäsi on nettiselain. Voit hoitaa yrityksesi asioita ajasta riippumatta, olit sitten toimistolla, mökillä tai vaikka junamatkalla.

Kun taloushallinnon toiminnot keskitetään samaan sähköiseen järjestelmään, niin isot kuin pienemmätkin langat pysyvät varmemmin käsissä ja kokonaisuuden hahmottaminen on helpompaa. Sinulla on aina kattava ja reaaliaikainen kuva yrityksesi tilanteesta.

Lataa opas sähköiseen talousprosessin rakentamiseen ja lue lisää!

Oppaasta löydät kootusti yrityksen talousprosessien sähköistämisestä saatavat hyödyt. Kerromme myös, miksi sähköisen taloushallinnon hyödyntämistä ei kannata enää lykätä. Sähköisten työkalujen myötä jää nimittäin suuri määrä turhaa työtä pois, ja se vapauttaa aikaasi muuhun.

» Lataa opas tästä

Uusimmat blogiartikkelit