Taloushallinto-ohjelmiston käytettävyys on erittäin tärkeää paitsi tilitoimiston, myös sen asiakkaan näkökulmasta. VeViTek Oy:n siirtyminen paperisesta taloushallinnosta sähköisyyteen oman tilitoimiston sekä Fennoan kanssa onnistui helposti ja toi monia hyötyjä.

Vaihtaminen Fennoaan kannatti

Sipoolainen LVI-alan yritys VeViTek Oy on vielä melko nuori, mutta taloushallinnon osalta asiat on ehditty jo saada mainiosti järjestykseen. Lyhyen mutta työlään paperisen kauden jälkeen sähköisyys osoitti toimivuutensa heti ensikokeilusta lähtien.

”Perustin yrityksen puolitoista vuotta sitten, ja aluksi käytimme erillistä laskutusohjelmaa. Aika nopeasti totesimme kuitenkin tilitoimistoni Zactekin kirjanpitäjän kanssa, että se teetti aivan liikaa töitä eikä mikään mennyt sujuvasti. Päätimme ottaa Fennoan käyttöömme noin vuosi sitten”, yrittäjä Timo Vainio kertoo.

”Fennoa oli tilitoimistollenikin uusi juttu ja olen niin sanotusti pilotti heille sen suhteen. Olemme molemmat olleet todella tyytyväisiä Fennoaan. Enää ei tarvitse pyöritellä papereita läheskään niin paljon kuin aiemmin – eikä kirjanpitäjän tarvitse pyöritellä päätään ostolaskujen kanssa, kun ne kaikki tulevat nykyään helpossa muodossa sähköisesti”, Vainio jatkaa.

”Aloittaminen oli todella simppeliä: katsoimme kirjanpitäjän kanssa laskun lähettämisen kerran läpi, ja se oli sillä selvä. Käyttö oli helppo oppia ja toimintaperiaatteet olivat selkeät.”

Tuntuvaa ajansäästöä joka viikko

LVI-yrittäjän arki on muuttunut Fennoan myötä monella tavalla sujuvampaan suuntaan.

”Päällimmäisenä muutoksista tulevat mieleen laskutus ja laskujen maksaminen. Ennen jouduin joka kerta menemään laskutusohjelmaan monen mutkan kautta, kun piti lähettää laskuja tai katsoa, onko jokin lasku maksettu. Fennoa puolestaan on yhteydessä pankkitiliin, joten näen nopeasti maksetut laskut. Laskun maksuun laittoonkin tarvitaan vain klikkaus”, Vainio kertoo.

”Tykkään myös vertailla eri kuukausien laskutusta, ja se näkyy tosi selkeästi Fennoan etusivulla”, Vainio lisää.

Vähentynyt työmäärä näkyy Vainion mukaan selkeänä ajansäästönä jokaisessa työviikossa.

”Aiemmin tein taloushallintoon ja laskutukseen liittyviä töitä joka päivä LVI-töiden jälkeen, nyt vain kerran tai kaksi viikossa. Laitan muutaman laskun matkaan ja katson, mitä maksettavaa minulle on tullut järjestelmään. Yleensä tähän menee aikaa vain puoli tuntia.”

Fennoassa kaikki yrittäjän tarvitsemat taloushallinnon tiedot ja toiminnot löytyvät yhdestä järjestelmästä, joten aikaa säästyy myös sen myötä.

”Aiemmin olimme kirjanpitäjän kanssa käytännön asioiden takia päivittäin yhteydessä, mutta nyt tarvetta siihen ei enää ole. Pitää oikein muistaa välillä soitella ja kysellä kuulumisia, kun ei tule enää soiteltua kirjanpidon asioissa”, Vainio sanoo.

”Fennoalla materiaalin toimitus on helppoa ja nopeaa. Kun käyn vaikkapa tankkaamassa auton, kuvaan ja lähetän kuitin saman tien. Näin se tulee tehdyksi heti ja tieto on kirjanpitäjän saatavilla.”

Hyötyjä sekä tilitoimistolle että sen asiakkaalle

Kaiken kaikkiaan Vainio on kokenut sähköiseen taloushallintoon siirtymisen ja Fennoan valitsemisen erittäin hyväksi ratkaisuksi.

”Saan nyt kaikki kätevästi saman katon alta. Lisäksi Fennoa on edullinen siihen nähden, miten paljon se on tuonut. Kaiken kaikkiaan tämä on win-win-tilanne minulle ja tilitoimistolleni.”

”Olen myös tarvittaessa saanut oman tilitoimistoni kautta sujuvasti apua Fennoan suunnasta. Kun esimerkiksi kysyin, kuinka saan lisättyä firman logon laskuihin, siihen tuli ohjeet nopeasti.”

Saat Fennoan asiantuntevista tilitoimistoista. Löydä Fennoaa tarjoavat tilitoimistot listauksestamme!

Uusimmat blogiartikkelit