Toisinaan ajatus “mitä vähemmän, sen parempi” kuvaa tiettyjä elämän osa-alueita täydellisesti. Näin on Sormusten Herra -kultasepänliikkeen omistajan Erkko Rannan tapauksessa, kun kysymys on taloushallinnosta. Fennoan sähköisen kokonaisratkaisun käyttöönotto on varmistanut, että taloushallinnon yksityiskohdista tarvitsee huolehtia itse vain juuri sen verran, kuin haluaa.

Fennoan sähköinen taloushallinnon ohjelmisto on luotu yhteistyössä tilitoimistojen ja taloushallinnon ammattilaisten kanssa. Siten voidaan varmimmin huolehtia siitä, että taloushallinnon ylläpito sujuu yrityksessä kuin yrityksessä vaivattomasti.

Tilitoimistojen kautta jaettava Fennoa-palvelu onkin aina käyttäjänsä näköinen. Erilaisia mahdollisuuksia oman taloushallinnon seuraamiseen on yhtä paljon kuin ohjelmiston käyttäjiä.

Erkko Rannan omistama perheyritys kultasepänliike Sormusten Herra on erikoistunut erilaisten sormusten suunnitteluun ja tuotantoon. Korkealaatuiset korut syntyvät liikkeen sisällä olevalla verstaalla Rannan käsistä.

Ranta tekee yhteistyötä tilitoimisto Profitaksen kanssa. Vaikka Sormusten Herra on pieni kultasepänliike ja Ranta sen ainut työntekijä, taloushallinnon paperitöitä kerääntyy silti niin Rannan kuin tilitoimistonkin huolehdittavaksi kuukausittain.

“Koska Sormusten Herra on yrityksenä pieni, laskuja ei sinänsä keräänny kovin paljoa. Ennen Fennoan ohjelmiston käyttöönottoa taloushallinnon hoitaminen oli ihan klassista paperinpyörittelyä, ja sehän on tietenkin aina aika vastenmielistä hommaa. Fennoan käyttöön päädyin suosituksen kautta juuri laskujen hoitamisen tarpeisiin”, Ranta kertoo.

Huolettomampaa yritysarkea nopeilla taloushallinnon toiminnoilla

Kun kaikki taloushallinnon asiat hoituvat Fennoan ohjelmiston kautta keskitetysti, aikaa jää enemmän omaan ammattitaitoon keskittymiseen. Myös Rannalle kaikkein tärkeintä on se, että liikkeen laskuista ja kuiteista huolehtiminen sujuu mahdollisimman nopeasti ja helposti.

“Fennoan käytössä on se hienous, että laskutuksien hoitumisesta ei tarvitse huolehtia käytännössä itse lainkaan. Sähköiset laskut tulevat automaattisesti käsitellyksi, ja jos jostain syystä jotain tulee postiluukusta paperisena, nekin voi lähettää huolehdittavaksi helposti. Lisäksi laskujen kassa-alennukset tulee käytettyä automaattisesti, mikä kuukausitasolla säästöjä useampia satoja euroja”, Ranta sanoo.

“Käytännössä käyn itse siis vain hyväksymässä laskuja Fennoan palvelussa.”

Rannan mukaan on myös kätevää, että hän saa sähköpostiin ilmoitukset esimerkiksi laskujen hyväksymispyynnöistä. Siten Ranta näkee ilmoitukset myös puhelimestaan.

“Ne voi aina saman tien käydä hoitamassa kuntoon. Ohjelmiston käyttö ei paljon sen helpommaksi voi tulla”, Ranta summaa.

“Vaikka aikaa ei ehkä sinänsä voittaisi kauheasti, kun laskuja ei tule paljon, kaiken vaivaton hoituminen on silti hienoa. Toki aikaakin vähän säästyy, mutta silti kaikkein tärkeintä on se, että ei itse tarvitse järjestellä laskutuksia tai huolehtia siitä, onko kaikki varmasti hoidettu.”

Hyödyt yrityksille

Uusimmat blogiartikkelit