Yli 20 vuoden historiansa aikana Kauneushoitola Riikka Tainio on laajentunut pienestä yrityksestä viiden henkilön korkealaatuiseksi hoitolaksi. Samassa kehityskulussa myös kirjanpito vaatii yhä enemmän huomiota ja tarkkuutta. Fennoan sähköisen ohjelmiston käyttöönoton jälkeen kauneushoitolan taloushallinnon ylläpito on paitsi nopeutunut, myös muuttunut ennustettavammaksi.

Fennoan taloushallinnon kokonaisratkaisu on luotu tarjoamaan tilitoimistoille ja niiden yritysasiakkaille ketteriä ja digitaalisia palveluita. Kaikki ammattitaito on arvokasta – siksi siihen keskittyminen on tärkeää taloushallinnon yksityiskohdista huolehtimisen sijaan.

Kauneushoitola Riikka Tainio on ollut tilitoimisto Profitaksen asiakas lähes kaksi vuotta. Ennen Fennoan sähköisten palveluiden käyttöönottoa kauneushoitolan taloushallinnon keskiössä oli kuukausittain kerätä kirjanpitäjälle kaikki tarvittavat materiaalit aina kuiteista laskuihin asti.

“Järjestely tuntui siihen aikaan ihan toimivalta, mutta oli todellisuudessa hyvin aikaa vievää. Jouduin ottamaan kuukausittain lähes kokonaisen päivän vapaaksi, jotta sain kaikki kuitit ja laskut järjestykseen”, kertoo kauneushoitolan perustaja Riikka Tainio-Hendrell.

Tainio-Hendrellin kirjanpitäjä ehdotti, että kauneushoitola siirtyisi Profitaksen tarjoaman Fennoa-kokonaisratkaisun käyttöön. Alussa ajatus muutoksesta herätti Tainio-Hendrellissä vastahakoisuutta.

“Ajattelin, että taloushallinnon ylläpitämisestä tulee vain entistä työläämpää. Lopulta suostuin, kun kirjanpitäjäni vakuutti ohjelmiston helpottavan prosesseja huomattavasti”, Tainio-Hendrell muistelee.

Tulevaisuuden suunnittelua taloushallinnon reaaliaikaisella seuraamisella

Hyvinkäällä sijaitsevan Kauneushoitola Riikka Tainion toiminta keskittyy erilaisten iho-ongelmien pitkäaikaisiin ratkaisuihin sekä laitehoitoihin. Ammattitaitoisia työntekijöitä on yrityksessä jo useampi ja työssä käytettävät tarvikkeet arvokkaita. Siksi taloushallinnon jatkuva seuraaminen Fennoan sähköisen ohjelmiston avulla on Tainio-Hendrellille tärkeää.

“Sen sijaan, että näkisin kerran kuukaudessa raportin liikevaihdon tilanteesta, voin seurata sitä nyt reaaliaikaisesti koko ajan. Se helpottaa ennustettavuutta ja esimerkiksi verosuunnittelua todella paljon”, Tainio-Hendrell sanoo.

Taloushallinnon ennustettavuus on hyödyllistä varsinkin uusien investointien suunnittelussa.

“Isoimmat kauneushoitolan laitteet voivat olla henkilöauton arvoisia. On myös hyvä ylläpitää taloudellista puskuria, jotta toiminta pysyy vauhdissa ja mahdollisissa ongelmatilanteissakin palkat maksetaan ajallaan”, Tainio-Hendrell sanoo.

Taloushallinnon hoitaminen pitkin päivää helpottaa arkea

Tainio-Hendrell arvostaa Fennoan kokonaisratkaisun käytössä erityisesti sen helppoutta. Tainio-Hendrellin tapauksessa se tarkoittaa puhelimen hyödyntämistä sekä asioiden hoitamista silloin, kun itselle parhaiten sopii.

“Sähköinen taloushallinnon ohjelmisto on ylipäätään helpottanut arkea. Laskut voi käydä helposti hyväksymässä palvelussa, eikä niitä tarvitse erikseen naputella verkkopankkiin”, Tainio-Hendrell sanoo.

Fennoan kokonaisratkaisu on ennen kaikkea tarjonnut Tainio-Hendrellille lisää vapaa-aikaa ja huolettomuutta. Kun omaan työnkuvaan kuuluu olla vastuussa lähes kaikesta oman yrityksen toiminnassa, ylimääräisten huolenaiheiden leikkaaminen tulee aina tarpeeseen.

”Helppous on ehdottomasti avainsana. Kun asiat hoituvat nopeasti ja stressittömästi, jää minulle huomattavasti enemmän aikaa keskittyä kaikkiin muihin yrittäjän tehtäviin.”

Hyödyt yrityksille

Uusimmat blogiartikkelit