Tilitoimistopalvelut Meritili Oy on yksi monista asiakkaistamme, jotka ovat vaihtaneet Tikonista Fennoaan. Fennoan ohjelmisto vakuutti Merja Lindforsin selkeydellään heti ensisilmäyksellä.

Mutkien kautta Fennoan käyttäjäksi

Kotkassa toimiva Tilitoimistopalvelut Meritili Oy on viisi taloushallinnon ihmistä työllistävä tilitoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen kirjanpitoa, palkanlaskentaa ja yritysneuvontaa. Tilitoimisto on palvellut toiminimiyrittäjiä, henkilöyhtiöitä, osakeyhtiöitä sekä kiinteistö -ja taloyhtiöitä jo vuodesta 2004 lähtien.

Taloushallinnon ohjelmiston vaihtaminen tuli yrityksessä ajankohtaiseksi vuonna 2019, kun tieto Tikonin elinkaaren loppumisesta julkaistiin.

”Aiemmin käyttämäämme Tikonia ei enää kehitetty sähköiseen muotoon, joten se ei vastannut tilitoimiston tämän päivän tarpeita. Olimme tutustuneet jo aikaisemmin pariin muuhun ison ohjelmistotalon sähköiseen ohjelmistoon ja otimme yhden niistä käyttöön”, Tilitoimistopalvelut Meritili Oy:n toimitusjohtaja Merja Lindfors kertoo.

Valittu ohjelmisto osoittautui kuitenkin nopeasti hankalaksi käyttää.

”Ohjelmisto ei ollut riittävän selkeä, ja asiakkaillamme oli paljon ongelmia sähköisyyden kanssa. He tarvitsivat runsaasti tukea ohjelmiston käyttöön ja se taas vei turhan paljon meidän aikaamme. Kun sitten oltiin jo lähempänä Tikonin loppumisajankohtaa, meidän oli palattava miettimään, mitä teemme asialle”, Lindfors toteaa.

Tässä vaiheessa kokeiluvuoroon pääsi Fennoan ohjelmisto.

”Heti kun tutustuin Fennoa-ohjelmistoon, ajatukseni oli, että tämä se on. Selkeys vakuutti jo Fennoan demoversiossa. Ohjelmisto on hyvin selkeä eikä siinä ole liikaa kommervenkkejä. Fennoa on jopa selkeämpi kuin Tikon”, Lindfors myöntää.

Fennoaa sekä tilitoimiston työntekijöiden että asiakkaiden on helppo käyttää

Aikaisempi ohjelmistokokeilu antoi Tilitoimistopalvelut Meritili Oy:lle hyvän näkymän siihen, mihin uuden ohjelmiston käyttöönottovaiheessa voi törmätä. Fennoan käyttöönotto onnistui edelliseen verrattuna erittäin kivuttomasti ja ohjelma otettiin hyvin vastaan.

Fennoan käyttö on selkeää, jos vähääkään ymmärtää taloushallinnosta. Sen käytössä pääsee helposti alkuun eikä se vie paljon aikaa. Muissa ohjelmistoissa sähköisyys vaatii paljon enemmän vaivannäköä”, Lindfors vertaa.

”Fennoan käyttöönotto sujui kaikkien työntekijöidemme osalta mukavasti. Ohjelmisto on niin looginen, että jokainen pääsi siihen heti sisälle. Myös perinteisten mappiasiakkaiden kirjanpitoa on helppo hoitaa Fennoassa.”

Paras asiakkailta saatu palaute on ollut se, ettei mitään ylimääräistä ole kuulunut.

”He eivät ole perään soitelleet, eli tilanne on selvästi parempi kuin edellisen ohjelmiston käyttöönottoaikana. Asiakkaat ovat päässeet ohjeiden avulla loogisesti jyvälle Fennoasta eikä ohjeistamiseen ole hirveästi tarvinnut palata. Olen käynyt jokaisen asiakkaan kanssa läpi lyhyen demonstraation, jossa menee aikaa puolesta tunnista tuntiin”, Lindfors sanoo.

Lindfors on itsekin todennut, että Fennoan käyttäminen on asiakkaille erittäin näppärää – hyvänä esimerkkinä laskujen maksu Fennoan kautta.

”Se on kuin asioisi nettipankissa, ja kaikkihan sitä osaavat käyttää. Laskujen maksu on yhtä sujuvaa ja helposti ymmärrettävää. Vaikka asiakkaalla ei olisikaan käytössä sähköistä taloushallintoa, hän pystyy silti tekemään Fennoassa myyntilaskut itse. Ennen heillä oli eri ohjelma Tikonin lisäksi, mutta nyt he voivat lähettää niin verkkolaskut kuin perinteisetkin laskut suoraan tästä ohjelmasta.”

Fennoaa kehitetään yhdessä

Yhteistyö Fennoan henkilöiden kanssa on Lindforsin mielestä toteutunut myös hyvin.

Tuki toimii ja vastaukset saa aina nopeasti. Tämän puolentoista vuoden aikana, jonka Fennoa on ollut meillä käytössä, olen vain yhden kerran joutunut jättämään soittopyynnön. Muulloin puheluuni on vastattu aina saman tien. Kaikki kysymyksemme on saatu auki ja selvitettyä. Tosi iso kiitos siitä!”

Toinen tärkeä näkökulma yhteistyösuhteessa on se, että sujuva vuorovaikutus Fennoan ja asiakkaiden välillä hyödyttää molempia osapuolia.

”Fennoa on nuori yritys omalla sarallaan ja vaikka ohjelma on jo nyt hyvä, se kehittyy koko ajan. On hienoa, että asiakkaana me pystymme vaikuttamaan sen kehittymiseen. Uskon että moni muukin tilitoimisto ajattelee samalla tavalla.”

Kolmantena Lindfors mainitsee hinnoittelun reiluuden tilitoimistoa kohtaan.

”Suurten ohjelmistotalojen ratkaisuja käytettäessä tilitoimistojen liikevaihto valuu ohjelmistokuluihin. Fennoan hinnoittelu on inhimillistä, ja sillä on iso merkitys meille pienille tilitoimistoille.”

Haluatko kokea itse, kuinka helppoa Fennoan käyttäminen on? Varaa Fennoa-palvelun etädemo! Etädemossa esittelemme Teams-etäyhteydellä, kuinka Fennoa helpottaa kirjanpitäjän työtä ja auttaa yrityksen talouden johtamisessa.

Uusimmat blogiartikkelit