IT-alallakin toimineet PrimeSoft Consulting Oy:n ammattilaiset ovat perehtyneet keskivertoa syvemmin taloushallinnon ohjelmistoihin ja valitsivat oman tilitoimistonsa käyttöön Fennoan. Sitä myös asiakkaan on helppo käyttää.

Huolellinen vertailu sai päätymään Fennoaan

PrimeSoft Consulting Oy (Tilitoimisto PrimeLaskenta) on espoolainen tilitoimisto, jota pyörittää pariskunta Erja Hipari-Rantala ja Matti Rantala, tarvittavaa alihankkijoiden panosta hyödyntäen. Yritys on perustettu vuonna 2015, mutta taloushallinnon kokemusta löytyy yli 30 vuoden ajalta.

”Tämä on meidän toinen tilitoimistomme ja itse olen toiminut jo vuodesta 1988 tilitoimistoyrittäjänä”, Matti tarkentaa. ”Muutaman vuoden olin välillä muuallakin töissä, kunnes perustimme nykyisen yrityksemme.”

PrimeSoft Consulting on keskittynyt erilaisten yritysten liiketoiminnan prosessien konsultointiin ja erityisesti tilitoimistojen auttamiseen niiden siirtyessä yhä enemmän kohti sähköistä taloushallintoa sekä asiakkailleen maksimoidun lisäarvon kuukausittaiseen tuottamiseen.

”Meillä on aika lailla kaikenlaisia asiakkaita eri toimialoilta, mutta syvempää ymmärrystä meille on kehittynyt erityisesti ravintola-alaan ja tietotekniikkayrityksiin”, Matti ja Erja kertovat.

Fennoasta PrimeSoft Consulting Oy:ssä on kokemusta jo kahden vaiheen verran.

”Meillä oli Fennoa käytössä joitakin vuosia sitten noin puolentoista vuoden ajan, minkä jälkeen käytimme pari vuotta toista ohjelmaa. Päätimme kuitenkin lopettaa sen käyttämisen ja palata Fennoaan. Totesimme, että siinä on meidän alallemme parhaat tuotantoprosessit: se on mahdollisimman selkeä ja helppokäyttöinen sekä meille että asiakkaillemme.”

Sen lisäksi, että Matilla ja Erjalla on käytännön vertailupohjaa erilaisiin taloushallinto-ohjelmistoihin, heillä on myös tuntumaa IT-alaan ylipäänsä.

”Meillä on molemmilla tietotekniikkataustaa ja syväosaamista monesta toimialamme ohjelmasta. Olen konsultoinut jonkin verran muita tilitoimistoja ohjelmistoasioissa, ja siksikin on tärkeää tuntea laajalti taloushallintoalan ohjelmavalikoimaa”, Matti sanoo.

Looginen käyttöliittymä erottaa Fennoan muista ohjelmistoista

Tällä erää Fennoa on ollut PrimeSoft Consulting Oy:n käytössä reilun vuoden, marraskuusta 2019 lähtien. Tietojen siirto edellisestä järjestelmästä suunniteltiin yhdessä Fennoan kanssa, ja käyttöönotto onnistui kaikin puolin sujuvasti.

Aiempiin taloushallinto-ohjelmistoihin verrattuna Matti ja Erja pitävät Fennoaa ennen kaikkea yksinkertaisena käyttää.

”Fennoan käyttöliittymä on todella helposti ymmärrettävä. Jo siitä hetkestä lähtien, kun Fennoaan kirjautuu sisään, se eroaa muista ohjelmistoista selkeydellään ja maalaisjärjellään. Vaikka emme ehtineet antaa kaikille asiakkaillemme edes koulutusta Fennoan käyttöön, he osasivat silti käyttää sitä. Ohjelma ohjaa hyvin käyttäjäänsä.”

”Nykyään tilitoimistoilla on oltava yhteiskäyttöliittymä asiakkaan kanssa, ja asiakkaan rooli korostuu enemmän kuin ennen. Kun ohjelma on selkeä ja yksinkertainen asiakkaille, se vähentää meidän työmääräämme. Epälooginen ohjelma lisäisi soittoja meille – ja Fennoan aikana tämän tyylisiä soittoja ei ole tullut”, Erja lisää.

”Positiivista palautetta asiakkailta on tullut tosi paljon, sekä kirjallisena että puhelimitse. Fennoa on koettu helpoksi ja mukavaksi käyttää. Suomalaiseen mentaliteettiin ei kuulu positiivisen palautteen antaminen, joten siihen nähden tilanne on erittäin hyvä”, Matti sanoo.

Yhteistyössä Fennoan kanssa Matti ja Erja arvostavat kykyä kuunnella asiakasta ja ottaa vastaan käyttäjien mieleen arjessa nousevia kehitysehdotuksia.

”Niitä on meiltä tullutkin pitkä liuta, viimeisimmäksi palkkaominaisuuteen liittyen. Usein kehitysehdotukset liittyvät prosesseihin. Kun ohjelmaa käyttää päivittäin, huomaa, mitkä asiat voisivat toimia vielä paremmin. Usein ne ovat pieniä asioita, mutta kun ne toistuvat työssämme tuhansia kertoja, niillä on suuri merkitys.”

”Yhteistyö on kaiken kaikkiaan sujunut tosi hyvin ja tunnemme ison osan fennoalaisista. Meitä kuunnellaan ja tukitoiminnot toimivat kiitettävästi. Fennoalta saa apua silloin, kun tilanne on päällä. Tykkäämme myös siitä, että ohjelma päivittyy kuukausittain ja melkein joka kuukausi siihen tulee mukavia muutoksia.”

”Fennoalle vain terveisiä, että sama hyvä draivi jatkukoon!” Erja jatkaa.

Fennoa selkeyttää arkea myös tilitoimiston asiakkaan näkökulmasta

Espoolaisen Café Mellstenin yrittäjä Nina Backberg-Kinnunen on PrimeSoft Consulting Oy:n asiakkaana käyttänyt Fennoaa reilun vuoden ajan. Erityisesti ostolaskujen käsittely sekä kuittien skannaaminen ovat helpottaneet yrittäjän elämää, ja viimeisimpänä on otettu käyttöön Fennoan Palkat-ominaisuus. Fennoan avulla yrittäjä pystyy johtamaan kahdessa toimipaikassa toimivan ravintolansa taloushallintoa yhtenä selkeänä kokonaisuutena.

”Fennoa tuli meille käyttöön asteittain ja sitä on ollut alusta asti tosi mukava käyttää. En ole syntynyt tietokone kädessä, ja siksi aiemman ohjelman käyttö ei koskaan tuntunut turvalliselta. Fennoa puolestaan on selkeä eikä siinä ole turhia juttuja. Sen käyttäminen ei pelota, ja löydän helposti tarvitsemani tiedot”, Nina sanoo.

Yhteistyötä tilitoimiston kanssa Fennoa-ohjelmisto on Ninan mielestä parantanut entisestään.

”Kaikki on nyt jotenkin niin helppoa. Voin esimerkiksi skannata paperit talteen työsopimuksista lähtien, mikä ei ennen Fennoaa ollut mahdollista. Siitä olen tykännyt tosi paljon. Kaikki jää talteen itsellemme ja samalla myös tilitoimistolle. Olen kyllä ollut tosi tyytyväinen tähän.”

”Varmasti sujuvuuteen vaikuttaa myös se, että tilitoimiston puolella on ammattilaisia. Nyt kummatkin puolet toimivat, ja se on minulle asiakkaana hirveän iso helpotus.”

”Kippis mahtavalle yhteistyölle!” Matti Rantala (edessä), Pekka Kinnunen, Nina Backberg-Kinnunen ja Erja Hipari-Rantala.

Haluatko kokea itse, kuinka helppoa Fennoan käyttäminen on? Varaa Fennoa-palvelun etädemo! Etädemossa esittelemme Teams-etäyhteydellä, kuinka Fennoa helpottaa kirjanpitäjän työtä ja auttaa yrityksen talouden johtamisessa.

Uusimmat blogiartikkelit